21 november 2011

't Kofferbaque Quintetje #8.0

't Quintetje
Geen tijd om alle albums en artiesten waarover wij bij Kofferbaque schrijven te beluisteren? Dan hebben we hier de oplossing! Wij van Kofferbaque selecteren elke week de vijf tofste nummers die we tegenkomen en zetten die in een overzichtje inclusief een klein stukje info over het nummer en de artiest. Zo kan jij dus elke zondag met je ogen dicht je muziekbibliotheek standaard uitbreiden met 5 relaxte nummers, zonder dat je zelf eerst urenlang albums hoeft te luisteren en bandcamp niet helemaal hoeft uit te pluizen op zoek naar de beste paar nummers.

Deze week: 't Kofferbaque Quintetje #8.0

  1. Metronomy - The Bay
  2. Metronomy is een elektronisch indie bandje die al dik 10 jaar bestaat, maar nooit echt doorgebroken is. Dat het bandje uit het Verenigd Koninkrijk nooit echt doorgebroken is, wil niet zeggen dat ze geen leuke liedjes hebben. The Bay komt van het nieuwste album van het vierkoppige bandje, en is zeker fijn om naar te luisteren. Lekkere deuntjes, goede bijpassende vocals. Kortom, een prima plaatje!
  3. Black Tambourine - For Ex-Lovers Only
  4. Black Tambourine is een shoegaze band uit de late jaren 90. Dit vier hoofdige bandje heeft nooit veel eer gekregen en was zijn tijd ver vooruit. Het nummer “For Ex-lovers Only” is zoals een shoegaze nummer hoort te zijn. De noisy gitaren, de wazige vocals en de melodramatische ondertoon. Het is voor fans van My Bloody Valentine, The Pains Of Being Pure At Heart en omstreken geen gekke toevoeging voor je muziekcollectie. Het nummer “For-Ex Lovers Only” komt oorspronkelijk uit 1992 (mijn bouwjaar) en is in 2010 weer gerereleased op een self-titled album.
  5. Cults - Go Outside
  6. Cults is zo'n typisch New Yorks bandje. Experimenteel, vrolijk en een beetje druk. En dat is ook in het nummer Go Outside goed te horen. Naar mijn mening het beste nummer van hun dit jaar uitgekomen self-titled album. De intro met de fijne hoge toontjes, geeft gelijk een lekker relaxed gevoel. Ook de rest van het nummer, die het beste beschreven kan worden als indie met lo-fi invloeden, weet te boeien. Al met al dus een heerlijk nummertje welke je gelijk een vrolijk gevoel bezorgt.
  7. Memory Tapes - Bicycle
  8. Er komt meer uit New Jersey dan alleen Jersey Shore. Bijvoorbeeld Dayve Hawk, beter bekend onder het pseudoniem Memory Tapes. Dit jaar is zijn debuutplaat die de naamd 'Player Piano' draagt uitgekomen, en dit album staat vol met lekkere dreampop nummertjes. Hoewel 'Bicycle misschien iets minder van het dream gedeelte van het dreampop bevat, kun je er toch lekker op zweven. En eigenlijk maakt het feit dat dit nummer iets minder dromerig het nummer nog beter, origineler en leuker. Aanrader!
  9. Long Long Long - Mandarin Collars With Woman
  10. Long Long Long hebben we op Kofferbaque wel vaker” langs zien komen. Het post/art rock bandje uit Canada. Het bandje dat voortgekomen is uit het 'York Redoubt' heeft al verschillende EP's uitgebracht en voorziet de liefhebber zo nu en dan van nieuwe tracks op hun Bandcamp. Zo ook nu.